torsdag 19. januar 2012

Klima i avisene

I det siste har flere store aviser skrevet om klimakrisen. DN advarer at kloden kan bli ulevelig om 100 år. Videre skriver de om at IEA (international energy agency) advarer at verden "uten en kraftig endring i politikken, vil låse seg til et usikkert og ineffektivt høykarbon-energisystem" og skriver at McKinsey foreslår 15 tiltak for økt ressursutnyttelse. (Artikklene som det er linket til virker noe kortere enn artikklene i avisens papirversjon hvis jeg husker riktig.)

Dagsavisen skriver at europeerne er mer redd for klimaendringene enn for terrorisme, men at få forandrer livstilen sin sannsynligvis blant annet fordi de ikke vet hva de kan gjøre for å leve mer miljøvennlig. En eldre artikkel forteller om at flere og flere familier og enkeltindivider tar konkrete steg til å leve mer miljøbevisst.

Den tyske avisen Die Zeit skriver at flere og flere konsumenter begynner å konsumere varer via bytte eller delingshandel. Konsumentene vil fortsatt ha samme luksus som før, men føler ikke like sterk behov for å eie godene selv, derfor organiserer de seg blant annet i bytteringer, bildeling, leie av hageflekker og deling av musikk og filmer via netttjenester.

Det er bra at mediene begynner å informere om klimaendringene i større grad og tar klimaendringene på alvor. Forhåpentligvis vil flere mennesker tar konsekvensen og forandre livstilen sin- og oppdage de positive sidene en slik endring kan ha for dem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar