søndag 23. oktober 2011

Sesongens frukt og grønt


Det er jo alltid miljøvennlig å spise frukt og grønt som har sesong - dessuten smaker det bedre og er sunnere. Her kommer en liste over hva som har sesong i oktober (tomat og agurk er fra drivhus). Jeg synes det var overraskende mye for å vær så sent på høsten:

 
Grønnsaker og frukt i Skandinavia:
  • Blekselleri, blomkål, brokkoli, agurk, artisjokk, nepe, gresskar, purre, knollselleri, reddik, squash, tomat 
  • Gul løk, rød løk, potet, havrerøtter, rødbete, gulrot, palstinakk 
  • Brysselkål, hodekål, grønnkål, rødkål, kålsalat, savoykål 
  • Dill, gressløk, persille 
  • Plomme, pære, eple

 
Grønnsaker og frukt i middelhavsregionen:
  • Paprika 
  • Appelsin, sitron, clementin/satsumas, fiken, melon, drue



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar